Het zomerprogramma is weer begonnen.


De laatste activiteit alweer: klootschieten.

Om 9.30 uur verzamelden we ons bij de Noordmolen in Twickel. Een deel van de deelnemers kwam op eigen gelegenheid, de anderen als groep van de sporthal.

Na het formeren van de groepen (4 groepen van 4 deelnemers) gingen we op weg naar het keerpunt, de kruising met de Umfassungweg Was op de heenweg alles goed gegaan, op de terugweg raakte een va de kloten te water in de Twickeler Vaart. Zelf met de hark was de kloot niet terug te vinden en deze keer was Sandra niet bereid het water in te gaan.

KS1              ks2

Gelukkig had Sandra wel een vervangende kloot en kon de wedstrijd voortgezet worden. Bij het tellen van het aantal worpen bleek de groep van Frans de winnaar: slechts 35 worpen. Daarna bleek bij het verzamelen van de kloten er een te missen. Hoe we ook zochten en redeneerden waar de zou kunnen liggen bleef hij onvindbaar. Ook dat uiteindelijk opgegeven en op naar de koffie, cake en het bittertje.

ks3

Bij de koffietafel aangekomen bleek dat een van de dames die vooruit was gegaan om koffie te zetten de ontbrekende kloot had meegenomen.

 


Op 12 augustus stond er alternatief golf op het programma.

We begonnen natuurlijk met de warming -up. Sandra had weer eens wat nieuws bedacht. Tussen twee lijnen heen en weer lopen en telkens een pas minder gebruiken. We begonnen met 20 stappen en het het minst aantal stappen had Cees: slechts 10 stappen.

Daarna begon het golven: met een plastic hockey-stick en dito balletje proberen in zo weinig mogelijk slagen het balletje in de hoepel te plaatsen en dat zo 18 “holes” lang.

Daarna moest hetzelfde circuit nogmaals afgelegd worden, maar dan al Frisbee’end.

Het team van Ria en Thea was op beide onderdelen iedereen de baas. Proficiat.

Uiteraard eindigden we weer met de koffie uit onze vertrouwde koffiekar.

20190812_093643          20190812_102258

20190812_102242          20190812_105946

 


Dynamic Tennis stond op het programma voor 5 augustus. Op het asfaltterrein naast de sporthal waren velden uitgezet Op het asfaltterrein naast de sporthal waren met onze verplaatsbare netten vier velden uitgezet. Tijdens het uitzetten vielen er nog een paar druppels, maar voor de rest bleef het droog.

De opkomst was ook deze keer groot, 21 deelnemers wilden spelen, daarnaast waren er nog enkele deelnemers die zelf niet speelden. Voor degenen die het spelletje nog niet kenden werd er door Cees eerst uitleg gegeven en een eerste potje gespeeld. Daarna werden de nieuwelingen gemixed met de ervaren spelers , waarvan er heel veel waren: het gros van de deelnemers van het zomerprogramma komt vanuit Dynamic Tennis.

 

DT1          DT2

Op het asfaltterrein naast de sporthal waren met onze vier verplaatsbare netten velden uitgezet.

 


Op 29 juli waren we te gast bij de Jeu de Boules vereniging. 22 deelnemers aangevuld met 2 leden van de Jeu de Boule vereniging (om tot een geheel aantal viertallen te komen) speelden op 6 banen 2 aan 2 tegen elkaar. Waar de ene partij in een mum van tijd was afgelopen, duurden andere partijen zo lang dat ze afgebroken moeten worden.

JdB1         JdB2

Na de koffie met cakejes van Ria werden er nieuw teams geformeerd en  werd er een tweede ronde gespeeld. Uiteindelijk was iedereen om half twaalf klaar met spelen en gingen iedereen weer huiswaarts.

Onze dank voor de gastvrijheid en de prima begeleiding door de Jeu de Boules-vereniging.

 


Op 22 juli vermaakten we ons op het strand. Eerst weer de warming-up door Linda. Daarna werden er 4 teams geformeerd en werd er een soort beach-volleybal gespeeld. In plaats van volleyen mochten we gooien en alleen als de bal buiten het veld kwam werd er een punt geteld. Wij waren het daar niet mee eens, ook als de bal de grond raakte was het een punt. Uitzondering: als je naar de bal dook en hem ving voor je met bal en al de grond raakte was het geen punt voor de tegenpartij.

beach1           20190722_094037

Klaar voor de warming-up                                         De warming-up met potentiële aanwas

beach2

Na het spelen was er koffie verzorgd door Webton Beach. Onze dank voor jullie gastvrijheid en prima verzorging.

 


Op 15 juli is het zomerprogamma weer van start gegaan. Onder leiding van Linda liepen we van de sporthal naar de Hondeborg waar koffie werd gedronken. Onderweg werden er allerlei oefeningen gedaan: stretchen, gekke loopjes, huppelen.

20190715_094348        20190715_104350

Na de koffie liepen we terug na de sporthal waar we ongeveer 2 uur na de start weer aankwamen.