Walking Football seizoen 2018-2019

Elke maandagochtend rond tien uur verzamelen zich een aantal heren op leeftijd bij een van de voetbalverenigingen BVV Borne of NEO om zich vanaf half elf tot rond half twaalf in het zweet te werken met een potje Walking Footballen. De groep, variërend in leeftijd van begin zestig tot midden zeventig, is meestal 14 of 15 man groot. Bijna altijd goed voor een potje van zeven tegen zeven, bij een oneven aantal speelt de trainer mee.

We beginnen met een kop koffie, even bij praten over het sportweekend, omkleden en vervolgens een beetje intrappen. Rond half elf volgt de warming up zodat we de stramme ledematen wat los krijgen en niet onopgewarmd aan het partijtje beginnen. Na de warming up eerst wat oefeningen, bal afwerken, de juiste strakke pass geven en een wedstrijdje wie de eerste tien goals maakt. Daarna het partijtje. Het gaat er elke keer weer fanatiek aan toe. Soms iets te, maar dan corrigeren we elkaar. Daarna douchen, koffie of fris en tot de volgende week.

In september 2018 is op initiatief van de Walking Football afdeling van Heracles gestart met een onderliggende competitie waaraan ASV  uit Aadorp, Tubantia en Achilles uit Hengelo, twee teams van Heracles uit Almelo en Borne Blijf Fit meegedaan hebben. Eenmaal per maand is in een toernooi vorm een competitie afgewerkt waarbij alle teams een wedstrijd van twintig minuten tegen elkaar speelden. Telkens was een van de deelnemende verenigingen de gastheer. Het afsluitende toernooi is gehouden in het Heracles stadion in Almelo met een afsluitende BBQ als toetje.

Naast het voetballen moest er ook een spel circuit worden afgelegd. De spellen waren: kegel voetbal (zoveel mogelijk kegels(pionnen) omschieten), afstand schieten (de bal zo dicht mogelijk bij een pion schieten) en doel wippen (de bal in het doel krijgen tussen twee op vijftig cm afstand van elkaar geplaatste doeltjes). Voetballend was Borne Blijf Fit meestal de winnende partij, echter het spelletjes spelen viel wat tegen. Daar de punten van beide bij elkaar geteld werden, zijn we helaas geen eerste geworden, maar toch met een avond toernooiwinst en een afsluitende derde plaats over all hebben we het goed gedaan.

WF foto

Ook voor het komend seizoen 2019 – 2020 staat er weer een competitie op stapel, in september beginnen we weer.

Het is een prachtige uitdaging je met andere teams te meten in competitievorm.