Dynamic Tennis

Inmiddels mag deze sport zicht in een toenemende populariteit verheugen. Op een hondertal plaatsen in Nederland wordt gespeeld met duizenden beoefenaren. Niet verwonderlijk omdat dynamictennis:

  • Gemakkelijk aan te leren is
  • Attractief is voor alle leeftijden, mannen en vrouwen spelen met en door elkaar.
  • Op gevorderde leeftijd nog goed vol te houden is
  • Gespeeld wordt met lichte materialen waardoor blessures een uitzondering zijn

HEB JIJ HET AL EENS GESPEELD? ÉÉN KEER SPELEN EN JE BENT VERKOCHT.

Dynamictennis wordt gespeeld op de binnenste lijnen van een badmintonveld. Het net hangt op 82-85 cm. Het spel wordt gespeeld met de oude regels van tafeltennis, wat met name het dubbelspel aantrekkelijk maakt.

Dynamictennis wordt gespeeld met een speciaal ontwikkeld racket met extreem laag gewicht van ca. 170 gram en met een lichtgewicht foambal van ca. 15 gram. Dit geeft elke speler de mogelijkheid snel, behendig en met veel effect te spelen. Dankzij deze materialen kost het nagenoeg geen kracht om de bal te spelen.

Ook buiten kan het, ook al is de ondergrond wel erg stroef!!

Hoewel de wedstrijden gericht zijn om te winnen, dient te worden gezegd dat ze altijd heel harmonisch verlopen, dit ondanks de wedstrijdspanning die het geheel met zich brengt. Soms win je de ene wedstrijd en kan het zo maar zijn dat je de volgende wedstrijd verliest. Het is soms goed eens te ervaren wat verliezen is.

Voor informatie over de spelregels, klik hieronder.

Weergaven: 292