QR-code verplicht

Met ingang van 6 november 2021 dient iedere persoon die een sporthal binnen wil gaan een Corona Toegangs Bewijs, ook wel de QR-code genaamd, te bezitten.

Een QR-code kan worden verkregen als je:
– volledig bent gevaccineerd en de wachttijd is verstreken
– genezen bent van Covid-19
– negatief getest bent op Covid-19 (maximaal 24 uur geldig).

Verenigingen zijn verplicht dit te controleren. Als iemand geen QR-code (elektronisch of op papier) kan tonen krijgt hij/zij geen toegang tot de sportzaal. In de week van 8 november zullen de bestuursleden de controles uitvoeren. Als je een geldige QR-code hebt die het gevolg is van een vaccinatie of genezing, dan zullen we dat met jouw toestemming vastleggen en hoef je daarna niet meer gecontroleerd te worden. Heb je een QR-code die het gevolg is van een negatieve test of als je geen toestemming geeft om jouw QR-code vast te leggen, dan moet je iedere keer dat je komt sporten gecontroleerd worden.

Hoe vervelend wij het als bestuur ook vinden om zo als politieagent te moeten optreden, wij kunnen niet anders dan de voorschriften uitvoeren en helaas in voorkomende gevallen de toegang tot de sportzaal te weigeren. Wij vragen jullie begrip hiervoor.

Hits: 1

2 reacties

 1. Wilma Freriksen schreef:

  Waarom zijn wij vanochtend niet gecontroleerd op de QR- code?

  Met vr groet,
  Badmintonspeelster op de donderdagochtend in de sporthal Wooldrik.

  • Cees Dulfer schreef:

   Beste Wilma,
   slechte zaak dat jullie niet gecontroleerd zijn. Jullie waren wel ingedeeld en er had iemand moeten zijn. Ik ga uitzoeken waarom er geen controle is uitgevoerd.
   Daarnaast zal ik er voor zorgen dat er komende donderdag iemand aanwezig is.
   Met vriendelijke groet,
   Cees Dulfer, Voorzitter